Gunes ile calisan ucak yapildi

Güneş Enerjili uçak yani bir diğer değişle güneş enerjisi ile çalışan ucak seye bu dönemlerde hic yakıt tüketimi yapmadan dünyayı dolaşmaya hazır hale getirilmeye çalışılıyor. Bertand Piccart ve Andre Boshchberg adlı pilotlar Solar Impuse 2 adı verilen tek koltuklu prototipine göre cok fazla gelişmeler eklendiğini belirttiler. Uçak için geliştirilen yeni teknolojide ucağımız sürekli olarak havada yakıt kullanmadan kalabilecek.

Uçak İsviçre Hava Kuvvetleri Üssünde tanıtıma sunuldu. Bu uçakta güneş enerjisinden olabildiğince fazla yararlanmak için daha iyi piller ve 7200 güneş pilinden oluşan kanatlar uygun görüldü.

Isviçre'li ekip önümüzdeki sene dünya turuna çıkmayı düşünüyorlar.  Solar Impuse 2 gece de uçabildiği için kıtalar arası geçiş ve Amerika'nin bir ucundan diğer ucuna açabilecek.

72 metre kanat genişliğinde olmasına rağmen ağırlığı 2.54 ton kadardır.

Uçakta daha onceki modeline göre kıyasla daha iyi enerji veren motorlar ve cok iyi bir koltuk vardır. Diğer uçakta kullanılan malzemelerde  hada hafif malzene kullanıldı.

Koltuğunun kaliteli olmasinin sebebi uçak yavas hareket ettiğinden okyanus veya kıtaları geçmesi günlerini  arttıracaktır.

Uçağın gelişme dönemi ve simülasyonlsrı tam olarak 12 ay sürdü m

Kokpit genisligi 3.8 metreküp olan uçakta bütün detaylar pilotun 1 hafta dayanması icin hazirlanmistir.
SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler