IQ seviyesi şok yarattı

Muşlu gurbetçi Mehmet Aydın'ın Fransız eşinden olan 3.5 yaşındaki kızı Supran üstün zekâlı çıktı. Çift kızlarını Fransa'da özel eğitim verilen bir okula yazdıracak.. 

IQ seviyesi şaşırtan çocuk
Yaşıtlarını solladı!

Muş'un Varto doğumlu Mehmet Aydın, 2005'te turist olarak Fransa'ya gitti. Aydın, Fransa'da tanıştığı Theodora ile 2010'da evlendi. Çift Fransa'ya yerleşti. 2011'de dünyaya gelen kızına muş'taki vefat eden Supran halasının adını veren Mehmet Aydın'ın çocuğu 18 aylık olunca enteresan şekilde yaşıtlarından büyük tepkiler vermeye başladı.

22 AYLIKKEN SEVDİĞİ YEMEKLERİ YAZIYORDU

Harf ve yazıları tanımaya başlayan Supran, 22 aylık olduğunda restoran mönülerinde sevdiği yemeklerin isimlerini kağıda yazıyordu.

Anne-babası çocuğun durumuyla ilgili bir doktorla görüşmek istedi. Psikolog John Freeman çocuğun üst düzey zekâ seviyesine sahip olduğunu belirterek Fransa Ulusal Üstün Zekâ Kurumu Başkanı Jean Charles Terrassier'e yönlendirdi. Doktor Terrasier'in yaptığı testlerde Supran'ın 141 IQ seviyesiyle üstün zekâlı çocuk olduğu tespit edildi.

Normal okulda eğitim sürdürmesinin doğru olmayacağını belirten Terrasier, üstün zekâlı çocukların okuduğu okula gönderilmesini istedi. Supran'ın eğitimi için Paris ve Nice şehirlerindeki okullardan birine kaydettireceğini söyleyen Mehmet Aydın, kızının eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'de yaşamını sürdürmesini istiyor.
SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler