Faredeki top ne ise yarar ?

Farede(mause) kuşkusuz en az kullandığımız yer orta buton (top) dur. Genel itibari ile bilgisayar kullanıcıları bilmedikleri için bu fare topunu aşağı yukarı işlevini kullanır.  Ben sizlere bu fare topunun diğer özelliklerinden bahsedeceğim. Aşağıda maddeler halinde yazacağım;
Faredeki top ne ise yarar ?


  1. Google, Yandex, Bing, Yahoo gibi arama motorlarında yaptığınız aramada sonuc olarak ekrana dökülen sayfaların herhangi birinin üzerine gelin ve fare topuna basın.  Göreceksiniz ki sayfa yeni sekmede açıldı.  Normal bir kullanıcı bunu bilmeyebilir, sag tik>yeni sekmede aç seklindede yapiyo olabilir ama bu yöntem daha basit.
  2. Açık olan bu sekmenin üzerine fare topu ile tıkladığınız zaman sekmenin kapandığını göreceksiniz.  Yine normal bir kullanici üst menu bölümünü doldurdugunu farzedelim dikkatli olması gerekiyor gibi düşünelim, yanlislikla diğer sekmenin çarpı işaretine bastığı zaman sıkıntı yaşanabilir. Fare topu ile direk olarak çıkış yapabilirsiniz sekmenizden.
  3. Bir web sayfası üzerinde dolaşırken fare topunu basılı tutum sağa, sola, aşağı ve yukarı hareket ettirmeniz hız açısından size serilik katacaktır.


Suanlık bildiklerim bunlar hepsini bir ağızdan duymak yerine yaşayıp gormeniz daha akılda kalıcı olacaktır.
SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

2 yorum

Tıkla yorum
Adsız
admin
16 Mayıs 2014 20:18 ×

lütfen düzeltelim "sekmenin kazandığını göreceksiniz" :D

Tekrar
avatar
Neset Yildiz
admin
16 Mayıs 2014 22:16 ×

Olur boyle seyler hocam , düzelttim

Tekrar
avatar

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler