En ünlü 10 hacker

1-) Jonathan James
Jonathan James

Hacker suçlaması ile tutuklanıp yargılanan ve hüküm giyen Jonathan James ilk 18 yaş altı hackeri olarak 16 yaşında tutuklandı.

En ünlü hackeri:ABD Savunma Bakanlığı'ndaki bir bilgisayara arka kapı (backdoor) adi verilen program yerleştirdi. Nasa ya ait bilgisayarlardan 1.7 milyon dolarlık yazılım çalması en populer hackleri artasinda yer aldı.

Ceza aldımı:10 yıl ceza aldı 6 aya indirildi ve sonra iyi halden bırakıldı. Bilgisayara dokunması yasak.


2-)Adrian Lamo
Adrian Lamo

Adrian Lamo EVSIZ HACKER olarak tanınmıştır.

En ünlü hackleri:New York Times ve Microsoft'un sistemine girmiş olmasidir. Bunun yanında Yahoo,  Bank of Amerika,  Citigroup ve Cingular sistemlerine de girmiş olabileceği tartışılıyor.

Ceza aldımı:65.000$ para cezası, 6 ay ev hapsi ve 2 yıl boyunca bilgisayara dokunmama cezası almıştı. Cezası bitmiş olan Lamo şu an dışarda...

3-)Kevin Mitnick
Kevin Mitnick
Kevin Mitnick ' ın kendi deyimi ile Abartılmış ünün kurbanı olarak adlandırıyor kendini , adalet bakanlığınca ABD tarihinde en cok aranan hacker olarak biliniyor. Mitnick hakkında 2 adet film bile çekildi. Freedom Downtime ve Takedown.

En ünlü hackleri:Telefon sistemlerini hacklemek ve Digital Equipment Corporation'ın bilgisayarına girip yazılım çalmak.

Ceza aldımı:5 yıl hapis ardindan 8 ay boyunca bilgisayara dokunmama cezası aldı.  Cezalarını bitirdi su an dışarda.

4-)Kevin Poulsen
Kevin Poulsen
İnternet aleminde kod adı  Dark Dante. 

En ünlü hackleri:LA Radio radyo evinin KIIS-FM ın telefon hattına girerek kendisine bir Porsche ve bir dizi baska ödül kazandırdı.  Federal veritabanına girmek isterken yakalandı.

Ceza aldımı:Sadece 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Şuan dışarda gazeteci olarak hayatına devam ediyor.

5-)Robert Tappan Morris
Robert Tappan Morris
Robert Morris dünyanın ilk solucan virüsü
olan Morris yazılımını üreten kişi. Aslinda bu programı yapmasındaki amaç internetin ne kadar büyük olduğunu keşfetmek işleyişi.  

En ünlü hackleri:Yaptığı solucan virüsünün etkisi büyüdükçe ve birçok bilgisayar kullanılamaz hale gelmesi sonucu yakalandı. 

Ceza aldımı:400 saat amme hizmeti,  10,500$ para cezası ile birlikte 3 yıl ceza aldı. 

6-)Stephen Wozniak
Stephen Wozniak
Apple'ın Woz lakaplı yöneticisi,  bir beyaz hacker. Genclik dönemlerinde telefon sistemleri çökertiyordu. Saatlerce bedavadan telefon görüşmeleri yapıyordu. Wozniak Steve Jobs ile birlikte Apple'ı kurdular ve teknoloji dünyasında çığır açtılar. 

7-)Tim Berners-Lee
Tim Berners-Lee
Tim Berners-Lee Word Wide Web yani www'nin kurucusudur. Yine bir beyaz hacker. Universite yıllarında hacker suçlaması ile ceza almış ve bilgisayar kullanması 3 yıl yasaklanmıştır. Üniversite yıllarında kendi bilgisayarını kendisi yapmış ve Hypertext'i (http) yi yaratmıştır. 

8-)Linus Torvalds
Linus Torvalds
Windows'un en büyük rakibi olan Linux'u kuran kişidir. Bilgisayar hayatına Commodore VCI-20 ile başladı. Yaptığı en büyük hack ise ünlü bir ev bilgisayarı Sinclair'in işletim sistemini değiştirip kolaylaştırmak oldu. 1991 yılında Linux'u kurması ile ismini duyurdu.

9-)Richard Stallman
Richard Stallman
GNU projesinin babası olan Stallman okul döneminde Mit'te Kadrolu Beyaz Hacker olarak Emacs projesinde çalışıyordu. Her kurulan şifreli sistemi kırıp öğrencilere açık hale getirilmesi ile ismi yayıldı. 

10-)Tsutomu Shimomura
Tsutomu Shimomura
Bir beyaz hacker olan ve adını Kevin Mitnick'i yakalatan kişi olarak duyurdu. Mitnick, Shimomura'yı haclemişti. Shimomura ise intikam aldı. FBI ile işbirliği yaparak yakalattı. Her türlü telefona modifiye yapması ile biliniyor. 
SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler