Akıllı Tv'nizi Korumanın Yolları

Eskiden "televizyon hack" desek kimsenin aklına birşey gelmezdi.Ancak günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte "Smart Tv" ler eski televizyonlarımızın yerini almaya başladı.
Smart Tv adındanda anlaşıldığı gibi akıllı televizyondur.Akıllı tv lerde internet bağlantısı olduğundan çokta kolay bir şekilde hacklenebiliyorlar.Peki bu durumda ne yapmalıyız?

Smart Tv'nizdeki açıkları henüz saldırılmadan kapatmanız yararınıza olucaktır.Bunun için genel güvenlik işlemlerini uygulamanız yeterli olucaktır.İşte bunlardan birkaçı ;
  • Güncellemeleri zamanında yükleyin çünkü üreticiler bu güncellemeler ile sistemdeki açıkları kapamaya yönelik sürekli çalışmalar yapmakta.
  • Firawall ile Smart Tv'nizi koruyun bunun için Router(modem vs.) cihazınızın firewall özelliğini aktif tutun.
  • Zararlı yazılımlara karşı güvenlik yazılımları kullanın.Her tv de olmasada eğer imkanınız var ise bu yazılımları kullanın.
  • Smart Tv'nizin kamerası var ise kamera önünde sakıncalı görüntüler sunmayın.En kolay ve en geçerli hack yönetmlerinden biriside kamer hacklemektir.İstedikleri an sizin görüntünüzü görebilirler , tabi cihazının açık ise.
  • Eğer bu önlemler size zor geliyor ise Smart Tv almamayı tercih edebilirsiniz.

SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler