Su ve Yaşamın olduğu bir gezegen bulundu !

Su dolu bir gezegen buldular. Dünyamızda 500 ışık yılı uzakta olan ve dünyamıza cok benzeyen bu gezegen cok şaşırttı bizi. İşte o gezegen karşınızda→Kepler-186f

NASA'nın 2 gün önce açıkladığı bilgiler dünyada yankı uyandırdı ve herkezin dikkatini birhayli çekti. Dünyamıza toplam 500 ışık yılı uzaklıktaki gezegende su bulunabileceği ve dünyamıza cok benzediğini NASA aciklamasinda belirtti. Kepler-186f 5 gezegenli bir güneş sisteminde keşfedildi. Kepler-186f gezegeni hakkında hemen temsili çizimler dahi yapıldı.

Üzücü yani da bu bilgilerin kesinlik anlamı olmaması. NASA, gezegenin bulunduğu güneş sisteminden bizim güneş sistemine yaptığı gölgeyi görebiliyor. Nasa gezegenin güneş önünden geçerken yaptığı hareketleri analiz ederek güneşe uzaklığını ve yörüngesini hesaplayabiliyor.

Kepler-186f adı verilen gezegenin dünyamız gibi güneşe oldukça uzak olduğunu saptayan Nasa haliyle orada su ve organik tarım yapıldığını düşünüyor. Gezegenin 500 ışık yılı uzakta olması sadece bunların varsayım oldugu anlamına geliyor. Kepler-186f de bir yaşam varsa ve orada canlılar yaşıyorsa bunu anlayabilmemiz için ordaki kardeşlerimiz bize en azından bir radyo sinyali göndermeli. Umariz Kepler-186f de yaşam vardır ve bizim gibi insanlar yaşıyordur.
SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler