S5 parmak okuyucusu hacklendi

Samsung’un geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü ve içerisinde parmak izi okuyucusu bulunan akıllı telefonu Galaxy S5’in parmak izi okuyucusu hacklendi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un 2014 model amiral gemisi Galaxy S5, ana ekran tuşu ile bütünleşik olarak gelen birparmak izi okuyucusuna sahip. Bu algılayıcının Apple'ıngeçtiğimiz aylarda tanıttığı akıllı telefonu iPhone 5S'de bulunan Touch ID'ye oranla çok daha güvenli olduğunu söyleniyordu. Ancak hackerlar boş durmadı.
Touch ID'yi çok kısa süre içerisinde hacklemeyi başaran SRLabsekibi bu kez Galaxy S5'i hackledi. 125 ülkede aynı anda satışa çıkan cihazın, piyasaya sürülmesinin üzerinden 1 hafta bile geçmeden hacklenmesi kullanıcıların kafasında güvenlik ile ilgili sorular oluşturmaya başladı.

Hesabınızdan Para Çekebiliyor

Galaxy S5 parmak izi okuyucusunu sadece ekran kilidini açmak için kullanmıyor. İlk olarak PayPal ile başlayan, kısa süre içerisinde bankalar tarafından da kullanılacağı tahmin edilen parmak izinin üçüncü şahıs uygulamalar ile kullanılabilmesi özelliği sayesinde hackerlar PayPal hesabınızdan para gönderebilecek.
SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler