Android Şarj Sıkıntısına Çözüm


Android işletim sistemi bulunan cihazlardaki en büyük problemlerden biriside şarj'ın çabuk tükenmesidir.Sizleri bir anda yolda bırakan bataryaları uzun ömürde kullanmak için pratik bilgileri sizlere bu yazımızda anlatacağız.
Öncelikle sizi yarı yolda bırakan bataryanın çabuk bitmesine neden olan sıkıntıyı tespit etmeliyiz.Ve bu yazımın en büyük kazancı herhangi bir uygulama veya işlevden vazgeçmeden sizlere uzun batarya ömrü sunmak.
Wakelock'lar android işletim sisteminde arka planda çalışan gereksiz uygulamarı bulmamız açısından bizlere kolaylık sağlıyorlar.Şuanda android telefonlarda pek şarj sıkıntısı yok fakat kullanıcılar ister istemez gereksiz işlemler ile bu işi zorluyorlar.
Kullanıcıların yanlış yaptığı işlemlerin başında görev yöneticisi ekranından uygulamayı kapattıklarında işin bittiğini sanmalarıdır.Bu işlem sadece ön plandaki uygulamaları(oyun , uygulama , vs.) kapatmamızı sağlar.Uygulamada yaşanan sıkıntılar genellikle arka plan uygulamaları yüzünden olmaktadır.Kısacası bu işlem aslında bir vakit kaybı olmak dışında birşey değildir.
Androidlerde bulunan şarj kullanım ekranı işinizi görebilir fakat bu işlem yarı yarıya kar sağlamakta.Bu ekranda bulunan uygulamar genellikle sık kullanılan uygulamar olup işin görünen yüzüdür.Batarya ömrünün en büyük sıkıntısı uygulamaların ekran kapanma süresini uzatmasıdır.Yani bir nevi kapınızın kösteğidir bu uygulamar nedeniyle ekranınız daha uzun süre aydınlık kalır ve batarya ömrünü kısaltır.


SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler