Soma maden kazası güncel bilgi

Soma maden kazasında son durum ne ? Kaç maden işçimiz hayatını kaybetti ? Kaç yaralı var ? Yangın nasıl çıktı ve nasıl bu noktaya geldi ? Her geçen dakika işçilerin aleyhine işliyor. Son durum ne ?
soma maden kazası

Dün saat 15.00 sıralarında trafo patladı ve ardından yangın çıktı. Başbakan kayıp sayısının 232′ye yükseldiğini açıkladı. Bu sıkıntı ve acının beklediklerinden fazla olduğunu söyleyen Enerji Bakanı “Türkiye’de şimdiye kadar yaşanan en büyük kayıp. 50 tane işçi kardeşimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Şimdi acımızla uğraşıyoruz. Ama bu işler bittikten sonra soruşturulma yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Fakat bu kadar hayatını kaybeden işçimiz olduktan sonra soruşturma neye yarar ? diye soruyor insan aklından. Bakana içeride kaç kişi var diye sorulan sorulara “İçeride kaç kişi olduğunu açıklamaktan özellikle kaçınıyorum. Çünkü bize verilen şirketin rakamları ona da ne kadar kefil olabileceğimizi bilmiyorum.” dedi.


Bugün bütün Türkiye yasta çünkü Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıya!

Şirketten yapılan açıklama

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Manisa Soma’da bulunan kömür ocağımızda trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu elim bir kaza yaşanmıştır. Alınan en yüksek ve sürekli denetim altında olan tedbirlere rağmen yaşanan kaza sonrasında anında müdahale gerçekleştirilmiştir. Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır ama birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine ve bizlere kavuşturulması yönündedir. Yaşanan tüm gelişmeler an be an kamuoyu ile tarafımızdan paylaşılacaktır. Bu elim kazada ne yazık ki hayatını kaybeden çalışanlarımız olmuştur. Vefat eden çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tepki çeken açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın vefat eden maden işçilerimizi “TANE” olarak sayması ve görmesi gerçekten çok utanç vericidir ve sosyal medya da çok tepki görmüştür, buna nasıl vicdanı el verdi bilemiyoruz… Tüm ailelerimize baş sağlığı diliyoruz, içerideki işçilerimizin de en yakın zamanda kurtulmasını umut ediyoruz.
SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler