Seo Uyumlu Makale Yazmak

Bu yazımızda makalelerimiz için nasıl seo analizi yapacağımızı göreceğiz. SEO kurallarına uyumlu yazdığımız makalelerin Google’da nasıl üst sıralarda yer aldığına şahit olacaksınız. Yazıda okuduğunuz SEO ipuçları ile özgün makaleler oluşturmanın ipuçlarını sizlere ayrıntılı bir şekilde sunacağız. SEO‘ya uygun içerik oluşturmanın arama motorları üzerindeki etkiler nelerdir? Ziyaretçilerimizi daha uzun süre sitede tutmak için neler yapmalıyız?
  1. Makaleniz için her zaman doğru konuyu seçin.
  2. İnternetteki en son trendlerle ilgili makaleler yazın.
  3. Basit bir şekilde önemli noktaları vurgulayın.
  4. Okunabilir bir makale ve paragraf aralarında yeterince boşluk olsun.
  5. Ciddi bir makale için minimum 500 kelime yazın.
  6. Makalenizin ilgi çekici ve bilgi verici olduğundan emin olun.
  7. Makalenizde özet bir şekilde anahtar kelimeleri kullanın. Bu kelimelerle de makalenizi boğmaktan kaçının.
  8. Makalenizle ilişkili bir video oluşturma imkanınız varsa bunu ihmal etmeyin.
  9. Aynı makaleyi kesinlikle başka websitelerinde yayınlamayın.
  10. Yazıya temel anahtar kelimenizle ilgili bir link gömün.
  11. Linkleri kesinlikle yazının ilk paragrafında yayınlamayın.
  12. Ana başlığı ve kelimeleri ilk paragrafta kullanmaya önem gösterin.
  13. İlk paragraftaki temel aldığınız anahtar kelimeleri bold (koyu) yapın.
  14. Makalenizin her paragrafını 5 satır ile sınırlayın.
  15. Makalenizin güncel ve özgün olduğundan emin olun.
  16. Makalenizin başlığı mümkün olabildiğince kısa olsun.
  17. İlk paragrafın makalenizin kalbi olduğunu unutmayın.
  18. Etkileyici grafik ve resimlerle makalenizi sunmanız da faydalı olacaktır.
seo uyumlu makale hazırlamak Seo Uyumlu Makale Yazmak
Makaleniz için her zaman doğru konuyu seçin.
İlk olarak ihtiyaç duyacağınız şey makaleniz için bir konudur. Daha fazla ziyaretçi ve sayfa gösterimi için en önemli noktadır burası. Bilgi hazneniz dahilinde birşeyler yazmalısınız. Ziyaretçileriniz üzerinde “bu yazar gerçekten konuya hakim” izlenimi bırakın. Konu ne olursa olsun onun üzerinde maksimum fikirleri sunun ve ziyaretçilerinize kolayca bilgiyi aktarmasın sağlayın.
Bu sizi diğer cılız makalelerin önünde belirgin hale getirecektir. Google da bilgilendirici ve zengin makaleleri tercih eder. Yazmış olmak için makale yazmayın. Gerçekten o konudan ne sunulabilecekse hepsini düşünün. Bu sebeple makalenizin konu seçimine öncelik verin.
İnternetteki en son trendlerle ilgili makaleler yazın.
Çevrenizde neler olduğunu öğrenmeye çalışın. Hayatın yükselen trendleri hakkında içerikler oluşturun, ipuçları verin. Bu size daha fazla sayfa görüntüleme sağlayacak ve arama motorunun sizi görmesine yardımcı olacaktır.
Basit bir şekilde önemli noktaları vurgulayın.
İçeriğinizin ana fikirlerine açıkça işaret edin. Yani makalenizin çekirdeğini basit ve etkileyici olarak gösterin. Önemli noktaları başlıklarla belirtin. Girişte damardan yakalayın ziyaretçiyi. Temel fikirleri makalenin baş kısımlarında yazın. İzleyeceğimiz yol, giriş, daha sonra kilit noktalar ve diğer paragraflarla devam etme şeklinde olacaktır. Unutmayın, makalenin çekirdek noktası burasıdır. Arama motoru sizin yazınızın ana noktalarına bakar ve es geçtiği yerler vardır.
Okunabilir bir makale ve paragraf aralarında yeterince boşluk olsun.
Basit bir Türkçe kullanmak makale yazarken dikkat etmeniz gereken bir yoldur. Ayrıca birbiri içine geçmiş satırları kimse sevmez ve gözü yorar. Paragragrafların belli mesafede ayrı olması gerekir. Bu makalenizi daha temiz ve etkileyici gösterecektir. Google iyi yapılanmış makaleleri sever. Bu nedenle açıklık önemlidir.
Ciddi bir makale için minimum 500 kelime yazın.
Google birkaç cümleden oluşan makalelere çok nadir durumlarda değer vermez. Nadir dediğimiz durum da o konuda internette hiç bilgi olmaması durumudur. Makalenizi 400 ve üzerinde kelimeden oluşturmaya gayret edin. Bu seo uyumlu bir makale için bir gerekliliktir.
Makalenizin başlığının ilgi çekici ve bilgi verici olduğundan emin olun.
İçeriğinizin başlığının ilgi çekici ve akılda kalıcı olmasını sağlayın. Etkileyici bir başlık göz önünde olmanızı sağlayacaktır. Küçük bir başlıkla önemli noktaları iletmeyi hedef alabilirsiniz.
Mağazaların vitrinlerini düşünün. Oraya baktığınızda içerde neler olduğunu tahmin edersiniz ya, yazınızın başlığını da aynı bu mantıkta olmalıdır. Formül de şu “Başlık = Vitrin
google panda algoritmasına göre içerik oluşturma Seo Uyumlu Makale Yazmak
Makalenizde özet bir şekilde anahtar kelimeleri kullanın.
Bunun özü de yazının konusu dışında kelimeler kullanmaktan kaçınmaktır. Eğer dikkat etmezseniz büyük arama motorlarının gözünde kötü bir izleniminiz olacaktır. Anahtar kelime Spam’ı kötü bir yoldu. Arama motorlarından ceza bile alabilirsiniz. En son Google Panda Güncellemeleri ile sonsuza kadar arama motorundan çıkarılabilirsiniz bile.
Makalenizle ilişkili bir video oluşturmaya çalışın
Makalenizle ilişkili videolar kullanmak çok önemlidir. Google videoları seviyor çünkü. Bu videoların kaynakları da Youtube vb. ünlü siteler olabilir. Youtube’da sitenize özel bir sayfa oluşturmanızı da öneriyoruz. Ziyaretçilerinizi video olan sayfalarınızda daha fazla kalacaktır. Eminim harcadığınız bu emeğe okuyucularınız değer verecektir.
Aynı makaleyi kesinlikle başka websitelerinde yayınlamayın
Orjinal kaynak olduğunuzdan emin olun. Bu demek oluyor ki makalenizi başka kaynaklara yerleştirmeyin. Taze ve özgün makaleler yazın. Google Panda güncellemesinde de özgün makale çok önem kazandı. Google’ın yeni algoritması hakkında makaleleri okumayı ihmal etmeyin.
Yazıya temel anahtar kelimenizle ilgili bir link gömün.
Makaleniz yayınlamaya hazır olduğunda, anahtar kelimelerinizden bazılarının sitedeki diğer ilişkili konulara link vermesini sağlayın. Site içi linkleme arama motorları açısından da çok değerlidir. Hatta dışardan da Google’ın sevdiği bir siteye link vermenizde de hiç sakınca görmüyorum. Ancak abartmamak şartıyla. Örneğin anahtar kelimeniz “SEO analizi” olsun. Seo analizi ile ilgili başka yazılarınız var mı arama yapın ve ona link verin. Sayfa görüntülemenizin artması açısından da önemlidir bu.
Linkleri kesinlikle yazının ilk paragrafında yayınlamayın
Yazınızın ilk paragrafında link yayınlamanız SEO kuralları açısından hiç iyi bir durum değildir. Sebebine gelince, arama motoru yazınızı indexlerken gördüğü dış kaynaklı linke gidebilir. Bizim yazımız üzerine odaklanmasını istiyorsak linkleri sonra verebiliriz. Asıl amacımız kendi makalemizi sunmak diğer sitelerin reklamını yapmak değil. Verdiğiniz linkler de yararlı ve bilgi verici, ilişkili makalelere olsun.
Ana başlığı ve kelimeleri ilk paragrafta kullanmaya önem gösterin
Burada yazınızın anahtar kelimelerini aralara virgül koyarak listelemekten bahsetmiyoruz. Yazının genel akışı içerisinde ilk paragrafta anahtar kelimelerinizi bir şekilde cümleler içerisinde sunmalısınız.
İlk paragraftaki temel aldığınız anahtar kelimeleri bold (koyu) yapın
Arama motoru koyu yaptığınız kelimeleri belirleyecek ve onları yazınızın önemli kelimeleri olarak değerlendirecektir. Bu da Google gibi arama motorları açısından iyi bir etki yaratacaktır.
Makalenizin her paragrafını 5 satır ile sınırlayın.
Ziyaretçilerinize daha okunabilir ve temiz bir makale sağlarsınız böylece. Arama motorları da yazınızı daha iyi indexleyebilir. Darmadağın paragraflar okuyucularınızı da rahatsız edecektir.
Makalenizin güncel ve özgün olduğundan emin olun.
Arkadaşlar burası can alıcı bir nokta işte. Kopyalanmış makaleleri veya sitenizdeki başka makaleleri yayınlamayın. Bu sitenizin özgünlüğünü ve SEO derecesini ciddi anlamda yaralayacaktır. Google panda alogoritmasında azıcık bir kopya sizi ipe götürebilir.
Makalenizin başlığı mümkün olabildiğince kısa olsun.
Makalenizde kısa başlıklar kullanmanız kesinlikle daha iyidir. Çoğu kez test edildi. Makale başlığı kısaltıldığında sıralama yükseliyor. Hem de anında etki gösteriyor. Kısa başlık SEO kurallarından biridir. Ziyaretçiler tarafından da kısa başlıklar daha ilgi çekici olur. Üstelik akılda kalıcı olur.
İlk paragrafın makalenizin kalbi olduğunu unutmayın.
İlk paragraf bütün makalenizin özünü oluşturur. Okuyucularınıza özet olarak nelerden bahsedeceğinizi belirtmelisiniz. İlk paragraftan karşıdakileri etkilerseniz okumaya devam etme ihtimalleri yüksektir. İlk paragrafın etkileyici ve bilgi verici olması da önemlidir.
Etkileyici grafik ve resimlerle makalenizi sunmanız da faydalı olacaktır.
Makalenizle alakalı resimler, grafikler ekleyebilirseniz bu sizi bir adım öne çıkaracaktır. Resimler makaleniz üzerinde merak uyandırabilir. Resimler için SEO kurallarında da dikkat etmeyi unutmayın.


SONRAKİ KONU
« SONRAKİ KONU
ÖNCEKİ KONU
ÖNCEKİ KONU »

Yorumunuz için teşekkürler.Admin onayladığı zaman burada gözükecek. DönüştürDönüştür İfadelerİfadeler

Yorumunuz İçin Teşekkürler